Regels

Voor het reageren op blogberichten gelden weinig regels. De vrijheid van meningsuiting staat bij mij logischerwijs hoog in het vaandel.

Toch zijn er enkele regels waar men zich aan dient te houden. Deze zijn als volgt:

1. Geen Spam. Spam wordt verwijderd. Onder spam versta ik berichten of links die verwijzen naar iets dat niets te maken heeft met het onderwerp van het artikel. Hierbij kan ik flexibel zijn in bepaalde gevallen, maar ik behoud mezelf het recht voor iets als te overduidelijk spam te beschouwen en het te verwijderen.

2. Geen dreigementen openlijk of verholen. Het oproepen tot geweld valt hier logisch gezien ook onder.

3. Geen puur trollengedrag. Onder trollengedrag versta ik reacties die grotendeels bestaan uit overduidelijk onzinnige of zelfs geen argumenten, en in plaats daarvan op de man gespeelde opmerkingen of beledigingen. Binnen het maken van argumenten wordt stevig taalgebruik niet snel afgekeurd.

Voor het geval er mensen mochten zijn die deze regels beschouwen als een limitering op pure vrijheid van meningsuiting, iets dat ik als individualist/libertarier een warm hart toedraag, kan ik meteen een ander libertarische principe meededelen. Namelijk het principe van prive-bezit. Net zomin als ik in mijn huis toe zou staan dat een gast beledigend is, voortdurend irritant doet, dreigementen uit, of rommel achterlaat, sta ik dat ook hier niet toe, omdat dit blog prive-bezit is. Vrijheid van meningsuiting bestaat niet op prive-bezit, behalve voor de eigenaar.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s