De Individualist

Oxfam Novib: tegen armoede van directeuren

Advertenties

Oxfam Novib is een organisatie die zich bezighoudt met ontwikkelingssamenwerking. Ze ontvangt 71 procent van haar inkomen van overheden. Op zijn libertarisch gezegd, krijgt ze 71 procent van haar inkomen uit geld dat de belastingbetaler met dwang is afgenomen.

Je zou zeggen, dan kunnen de uiteindelijke doeleinden waar dat geld naartoe gaat maar beter hele arme mensen zijn. Maar is dat ook zo?

 

Het zal een hele geruststelling zijn dat de armoede goed bestreden wordt van belastinggeld, onder andere door allerlei mensen van de directie een jaarinkomen te verschaffen van rond een ton. Die mensen zullen in ieder geval geen honger lijden.

Tja, je mag best wat verdienen voor al dat harde werk. Anders zouden deze geweldige filantropen met het hart op de juiste plaats wellicht toch liever een baan hebben bij een organisatie waar winst gewoon prioriteit nummer 1 is.

Overigens, deze zwaar aan de tiet van de belastingbetaler staat zuigende organisatie houdt zich, zoals bekend mag zijn, sowieso niet alleen bezig met arme mensen in derde wereld landen. Het heeft bijvoorbeeld een zeer duidelijke politieke kleur als het ook om andere dingen dan armoede gaat. Kijk daarvoor maar eens hier, hier, hier en hier.

U mag dus wel dokken voor dit bonte gezelschap, maar u mag niet zomaar alles vinden over andere issues in de samenleving.

 

H/T Vrijheidradio via Vrijspreker

 

Advertenties

Advertenties